Der blev skabt mest ny værdi på den tyske børs i første kvartal

16-04-2018

I første kvartal af 2018 blev der på Deutsche Börse i Tyskland skabt størst værdi ved børsnoteringer i Europa.

Her rejste man 5,8 mia. euro i frisk kapital i forbindelse med seks børsnoteringer, viser en ny analyse fra revisionsvirksomheden PWC.

Det er blandet noteringerne af Siemens Healthineers og Deutsche Banks DWS Group, der var med til at generere den store gevinst.

- De to store noteringer på den tyske børs var med til at give det europæiske marked for børsnoteringer et løft i slutningen af første kvartal 2018, hvor udbyttet fra det samlede antal af børsnoteringer endte med at blive fordoblet. Det skal samtidig ses i lyset af, at første kvartal ofte er et roligt kvartal, når det gælder børsnoteringer, fortæller Jens Otto Damgaard, der er partner i PWC og ekspert i børsnoteringer, i en analyse.

I Europa blev der i alt rejst 12,5 mia. euro i årets første kvartal, hvilket er en stigning på 172 pct. i forhold til samme kvartal sidste år, hvor der blev rejst i alt 4,6 mia. euro, skriver PWC i analysen.

- I første kvartal var der en øget volatilitet, hvilket vil sige store udsving, og væsentlige korrektioner til det globale indeks. Det europæiske børsmarked har imidlertid vist sig at være robust – på trods af usikkerhed om forhandlingerne i forbindelse med brexit og den potentielle handelskrig mellem USA og Kina samt rygter om rentestigninger, siger Jens Otto Damgaard.

På Nasdaq Nordic var udviklingen også positiv, hvor der blev rejst 703 mio. euro i kvartalet mod 406 mio. euro i samme kvartal året før.

Herhjemme er Agillic, HRC World og NP Investor gået på børsen, og tilsammen har de ifølge PWC rejst 9 mio. euro. Det blegner en smule i forhold til Oslo Børs i Norge, hvor der blev rejst 856 mio. euro og dermed er det sted, hvor der rejst tredjeflest penge i Europa.

Det skyldes især en stor notering af Elkem, der rejste 777 mio. euro, påpeger Jens Otto Damgaard.

/ritzau/FINANS

Seneste nyheder
Relaterede nyheder
Relaterede aktier
NPinvestor.com
VOL 3.000
3,800 DKK
0,00 / 0,00 %