Mærsk/Sydbank: Aktien kan falde 3-5 pct. efter skuffende regnskab - NY

17-05-2018

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk vil komme under pres fra morgenstunden, efter at koncernen fremlagde et regnskab for første kvartal, der skuffede på indtjeningssiden.

Det vurderer Morten Imsgard, der er aktieanalytiker hos Sydbank, og henviser til, at indtjeningen særligt var under pres i den vigtige Ocean-division på grund af højere omkostninger.

- Aktien kommer nok under pres i dag. Det er Ocean, som driver aktiekursen på den korte bane. Mon ikke den kommer til at falde med 3-5 pct., siger han til Ritzau Finans.

Analytikeren peger på, at det særligt var højere omkostninger i forretningsområdet, der blandt andet består af rederierne Maersk Line og Hamburg Süd, som trak ned i kvartalet.

- Helt overordnet er det til den svage side for Mærsk i dag, og det skyldes, at omkostningerne i Ocean-divisionen er noget højere, end markedet havde sat næsen op efter. Den fragtede volumen stiger nogenlunde på linje med det ventede, og fragtraten er meget tæt på. Men omkostningsstyringen er ikke så god, siger Morten Imsgard.

/ritzau/FINANS

Seneste nyheder
Relaterede nyheder
Relaterede aktier
A.P. Møller - Mærsk B A/S
VOL 53.059
8.794,00 DKK
158,00 / 1,83 %

A.P. Møller - Mærsk A A/S
VOL 7.128
8.295,00 DKK
185,00 / 2,28 %