Max-flyveforbud rammer rejsekoncern på bundlinjen

13-08-2019

Rejsekoncernen Tui har i sit skæve tredje kvartal, der løb til udgangen af juni, været negativt påvirket af flyveforbuddet af Boeing 737 Max-flyene.

I Tuis regnskab for tredje kvartal, som er offentliggjort tirsdag, viser bundlinjen et overskud på 47,3 mio. euro. Det var noget mindre end de 104,8 mio. euro, som koncernen tjente i samme kvartal året før.

Af regnskabet fremgår det, at indtjeningsfaldet især har haft rod i problemerne med Boeing 737 Max-flyene, der i flere måneder ikke har måttet flyve som følge af flere ulykker inden for få måneders mellemrum.

Tidligere har Tui, der ejer 15 fly af typen Boeing 737 Max, oplyst, at flyveforbuddet vil koste selskabet omkring 300 mio. euro i det igangværende regnskabsår, der slutter med udgangen af september.

- Det er en kritisk situation med flyene på jorden i næsten fem måneder. Det giver en del stress, siger Friedrich Joussen, der er administrerende direktør hos Tui, efter regnskabet ifølge Bloomberg News.

Tui-topchefen tilføjer, at det er "meget, meget dyrt" at benytte leasede fly, og at brændstofomkostningerne er væsentligt højere. Derudover kan han fortælle, at Tui stadig er i dialog med Boeing omkring kompensation uden at kommentere det yderligere.

Mens bundlinjen viste tilbagegange for Tui i tredje kvartal, så var det andet tilfældet for toplinjen, der voksede til 4,75 mia. euro fra 4,58 mia. euro i den tilsvarende periode året før.

Det var dog stadig ikke nok til at leve op til analytikernes forventninger, der lød på en omsætning på 4,88 mia. euro ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

På børsen i Frankfurt stiger Tui-aktien tirsdag ved middagstid med 1,4 pct.

/ritzau/FINANS

Seneste nyheder